French Riviera Open 2018

Maandag 24 september:
Deze week ben ik op een bijzonder tenniscomplex om te spelen, namelijk de Mouratoglou Tennis Academy. Een prachtig complex, van alles wat je als tennisser wenst voorzien. Morgen begint hier het ITF 2 toernooi French Riviera Open.
Gisteren ben ik samen met enkele andere spelers van Alghero via Rome naar Nice gevlogen. Helaas kwamen in Nice alleen onze rolstoelen aan. Geen enkele koffer van ons belandde op de band. Uiteindelijk hebben we vanmiddag om vier uur onze spullen gekregen. Erg jammer dat ik in de ochtend niet had kunnen tennissen, zeker omdat mijn coach gisteravond aangekomen was met als doel vandaag te kunnen trainen samen. In de ochtend zijn we de fitness in gegaan en tegen de avond konden we toch nog lekker ballen.
Ik ben deze week tweede geplaatst en hoef morgen nog niet te spelen. Ik zal in de tweede ronde spelen tegen de winnaar van Charlotte tegen Charlotte.

Dinsdag 25 september:
Vandaag was een heerlijke trainingsdag! Ik stond om 7.30 uur al op de baan met Wouter en de laatste training, in de fitness, rondden we om 18.00 uur af. Natuurlijk heb ik niet de hele dag gesport. Trainingen werden afgewisseld met rust, met besprekingen, doelen stellen et cetera. Een productieve dag!
Morgen speel ik aan het begin van de middag tegen Charlotte Famin. In de dubbel hebben Katharina Krüger en ik een “bye”, dus ik hoef morgen nog niet te dubbelen.

Woensdag 26 september:
Ik heb vandaag goed gespeeld tegen Charlotte Famin en gewonnen met 6-1 6-2! Vrijdag speel ik in de halve finale tegen Michaela Spaanstra (NED, nr. 10).
Naast de wedstrijd heb ik twee goede trainingen afgewerkt. Aan het einde van de middag heb ik met een “buggy” (open auto) een rit langs het strand gemaakt, aangeboden door het toernooi. Dat was leuk en omdat ik niet hoefde te dubbelen en mijn trainingen er al op had zitten, had ik er tijd voor.
Morgen spelen Katharina en ik in de middag de halve finale dubbelspel. De wedstrijd zal live te volgen zijn via https://www.dailymotion.com/video/x6u92ba. Alle centre court wedstrijden zijn daar de hele week te zien.

Donderdag 27 september:
Vandaag was een heerlijke dag. Vanmorgen vroeg hebben mijn coach en ik samen een goede trainingssessie gemaakt. Aan het begin van de middag heb ik met Katharina opgewarmd en daarna wonnen we onze halve finale dubbelspel met 6-0 6-0. Vervolgens nog even de fitness in, omdat daarna de masseuse wat spierknoopjes te laten verdwijnen. Nu lig ik te rusten, straks nog diner, morgen knallen! Ik speel morgen zowel de halve finale enkelspel tegen Michaela Spaanstra als de dubbelspel finale tegen Mathewson/Famin. Ik weet nog niet hoe laat en op welke baan, maar zal het schema vanavond op Twitter plaatsen. Mocht ik op Centre Court spelen, dan kunnen jullie de wedstrijd weer live volgen.

Zondag 30 september:
Al wachtende op mijn (vertraagde) vlucht deze zondagochtend heb ik mooi de tijd om jullie van een update te voorzien.
Vrijdag speelde ik zoals aangekondigd de halve finale. Het was een close partij met veel deucegames, waarbij het regelmatig voorkwam dat het zowel voordeel als nadeel werd, voordat een van ons de game pakte. In de eerste set had ik meerdere setpoints nodig voor ik uiteindelijk in een tiebreak de set pakte. In de tweede set miste ik op 5-3 mijn match-point, maar een game later was het wel raak: 7-6 6-4.
In de avond speelden we de dubbelspel finale. Het werd een spannende wedstrijd met twee koppels van gelijk niveau. De winst ging met 7-6 6-4 naar onze tegenstanders.
Gisteren was mijn kans om revanche te nemen, want ik stond wederom tegenover Dana Mathewson, maar nu in het enkelspel. Helaas leek de revanche er niet van te komen, want ik keek aan tegen een achterstand van 3-6 0-5. Ik ging echter beter tennissen en heb gevochten en niet opgegeven. Ik kreeg vier matchpoints tegen, maar wist zeven games op een rij te winnen en pakte de tweede set met 7-5. In de derde set kwam ik na 0-2 voor te staan met 3-2 en ik kreeg gamepoints, maar toen gaf Dana op wegens een blessure. Heel spijtig om op deze manier te winnen, maar ik ben natuurlijk wel blij met de winst! Ik ben trots op hoe ik ben blijven vechten en niet opgaf toen het er vrij hopeloos uit zag voor mij. Met de titel heb ik  punten gewonnen voor de wereldranglijst die ik goed kan gebruiken en het is fijn dat het prijzengeld de kosten van deze trip dekte. Hartelijk dank allemaal voor de steun deze week! Speciale dank gaat uit naar mijn coach Wouter Kropman die er de hele week bij was.