Buis ontloopt topspeelsters bij loting Australian Open

De 8 rolstoeltennissters voor de loting van de Australian Open:
Sabine Ellerbrock, Diede de Groot, Marjolein Buis, Giulia Capocci, Aniek van Koot, Lucy Shuker, Yui Kamiji en KG Montjane (v.l.n.r.)

PERSBERICHT – Rolstoeltennisster Marjolein Buis speelt in de eerste ronde van de Australian Open tegen Sabine Ellerbrock. Dat heeft de loting in Melbourne uitgewezen. Daarmee ontloopt Buis voor het eerst sinds de US Open van 2017 de top-2 in de eerste ronde van een Grand Slam.

Buis en Ellerbrock spelen in Melbourne hun 35e onderlinge duel. Tot nu toe heeft de Duitse nummer 4 van de wereld de beste cijfers: zij won 28 keer, tegenover 6 voor Buis. “Het zijn steeds spannende wedstrijden, waarin we aan elkaar gewaagd zijn”, erkent de Nederlandse, die op plaats 8 van de wereldranglijst staat. “De loting kon beter, maar op zich is het oké. Gelukkig niet weer een geplaatste speelster. Die pech had ik vorig jaar op alle Grand Slams. Maar ook nu zal ik flink aan de bak moeten.”

Dubbelspel

Saillant detail aan de loting is dat Buis en Ellerbrock in het dubbelspel samen in actie komen. Het duo is als tweede geplaatst, achter het Nederlandse koppel Diede de Groot en Aniek van Koot. In de eerste ronde stuiten Buis en Ellerbrock op de Zuid-Afrikaanse KG Montjane en de Britse Lucy Shuker. Op papier is dit het zwakste van de vier deelnemende koppels. 

Buis: “Op een Grand Slam zijn er alleen maar sterke tegenstanders, maar ik ben blij dat we niet tegen Yui Kamiji (Japan) hebben geloot. Met haar won ik hier vorig jaar nog de dubbeltitel.”

Blij met coaching

Buis wordt in Melbourne bijgestaan door coach Wouter Kropman. “Er ligt aardig wat druk op dit toernooi, zeker in het enkelspel, omdat ik daar mijn ranking weer omhoog wil krijgen”, vertelt Buis. “Dan is het extra fijn dat Wouter hier aanwezig is. Zeker ook omdat hij tijdens de wedstrijden mag coachen.”

Speelschema

De eerste wedstrijden in het rolstoeltennistoernooi worden woensdag (Australische tijd) gespeeld. Houd de website van de Australian Open in de gaten voor de ‘order of play’.