Buis en Van Koot openen Doubles Masters tegen Brits/Amerikaans koppel

PERSBERICHT – Rolstoeltennisster Marjolein Buis en haar dubbelpartner Aniek van Koot openen de Doubles Masters – het officieuze WK dubbelspel – tegen Louise Hunt (Groot-Brittannië) en Dana Mathewson (Verenigde Staten). Dit duel staat woensdag 14 november niet voor 16.30 uur gepland in Sportcentrum De Schaapskooi in Bemmel.

Buis en Van Koot zijn in Bemmel als tweede geplaatst. Hunt en Mathewson hebben zich als zesde en laatste koppel gekwalificeerd voor de Doubles Masters. Naast dit Brits/Amerikaanse koppel treffen de Nederlandse vrouwen ook Momoko Ohtani en Manami Tanaka. De wedstrijd tegen dit als vijfde geplaatste Japanse duo wordt op donderdag of vrijdag gespeeld. Saillant detail: afgelopen week won Buis samen met Tanaka nog het Bath Indoor Wheelchair Tennis Tournament.

Voorbereiding
De voorbereiding van Buis en Van Koot was goed, blikken ze vooruit. “We hebben de afgelopen weken specifiek op het dubbelspel getraind”, vertelt de 30-jarige Buis. “Deze week hebben we goed getraind hier in Bemmel. Ons niveau is goed, we hebben plezier op de baan. We werken goed samen om onze sterke punten goed uit te spelen.”

Titelverdedigster
Buis is in Bemmel titelverdedigster. Vorig jaar won ze de Doubles Masters aan de zijde van Diede de Groot. Van Koot won de Doubles Masters met verschillende partners in 2010, 2012 en 2015. Het doel van het Nederlandse koppel is duidelijk: “Natuurlijk gaan we voor goud, maar we verwachten sterke tegenstand.”

Meer weten over de UNIQLO Doubles Masters in Bemmel? Kijk op www.wheelchairdoublesmasters.com