Bolton Indoor 2018

Maandag 19 februari:
Vanmorgen ben ik naar Engeland gevlogen, waar ik deze week het toernooi Bolton Indoor zal spelen. Het is een ITF 2 toernooi met sterke bezetting. Ik ben tweede geplaatst en hoef om die reden morgen nog niet te spelen. De loting is op mijn Twitter en Facebook pagina’s te vinden.
Vanmiddag heb ik zowel op de tennisbaan als in de fitness getraind. Het ging allebei erg lekker! Ik heb zin in het toernooi en kijk uit naar mijn eerste wedstrijd op woensdag.

Dinsdag 20 februari:
Er is deze week maar één trainingsbaan beschikbaar en er zijn heel veel spelers die daar gebruik van moeten maken om op te warmen voor hun wedstrijden. Daardoor had ik maar recht op een half uur een halve baan om op te trainen. Veel te weinig naar mijn zin, dus dat werd opgelost door vanmorgen vroeg voordat de wedstrijden begonnen op één van de wedstrijdbanen te trainen. Daarna ben ik de fitness in geweest en na de lunch heb ik nog gebruik gemaakt van dat halve uur op de halve baan. Ik heb goed staan spelen en ben blij dat ik morgen mag beginnen aan het toernooi. Ik speel morgen alleen een single. Donderdag starten mijn partner Katharina Krüger en ik aan het dubbelspel toernooi.

Woensdag 21 februari:
Het was fijn om eindelijk van start te gaan met het toernooi. Na iets langer gewacht te hebben dan gehoopt, mocht ik de baan op. Ik speelde op de koudste baan en had het tijdens de wedstrijd dan ook erg koud, ondanks een thermobroek en shirt met lange mouwen. Daardoor speelde ik tijdens de eerste set wat minder lekker dan gehoopt, maar desondanks heb ik de winst zonder problemen naar me toe kunnen trekken met 6-0 6-1. Morgen verwacht ik veel meer tegenstand, als ik tegen Charlotte Famin speel, de nummer 9 van de wereld. Dan krijg ik het vast wel warm!

Donderdag 22 februari:
Als eerste stond vandaag de kwartfinale enkelspel op het programma. In de eerste set liep het niet zoals ik wilde, maar ik wist de belangrijkste punten wel te winnen. Ik pakte de set in een tiebreak. In de tweede set ging het een heel stuk beter. Ik liep uit naar 5-1, wist toen een matchpoint niet te benutten, maar op 5-3 gelukkig wel. Ik pakte de wedstrijd dus met 7-6 6-3. Morgen neem ik het in de halve finale op tegen Dana Mathewson, nr. 10.
Halverwege de middag speelden Katharina Krüger en ik de kwartfinale in het dubbelspel. We verloren slechts één game en plaatsten ons gemakkelijk voor de halve finales. Morgen nemen we het daarin op tegen Aniek van Koot en Michaela Spaanstra.
Voor de geïnteresseerden: de wedstrijden zijn helaas niet online te volgen.

Vrijdag 23 februari:
Een maal winst, een maal verlies, maar ik kijk wel met een goed gevoel terug op vandaag.
In de single ging het een beetje op en af tegen Dana Mathewson. Uiteindelijk trok ik de wedstrijd met 6-2 3-6 6-2 naar me toen.
In het dubbelspel waren Aniek en Michaela met 6-1 6-2 te sterk voor ons.
Morgenochtend neem ik het in de enkelspelfinale op tegen Aniek. In de middag begin ik aan de thuisreis.

Zaterdag 24 februari:
Aniek heeft gewonnen met 6-3 6-2.