Belgian Open 2018

25 juli:
Gisteravond ben ik naar Namen gereden, waar de Belgian Open gespeeld wordt. Ondanks een bye in de eerste ronde, mocht ik vandaag direct al aan de bak in het enkelspel. Ik won de tweede ronde wedstrijd tegen Mariska Venter met 6-3 en 6-4. Daarna moesten Aniek en ik vrij onverwacht ook nog aan de bak in het dubbelspel. Met 6-0 en 6-3 tegen het koppel Venter/Morch plaatsten we ons voor de halve finales.
Morgen heb ik een vrije dag. Ik zal in de ochtend, wanneer het nog niet snikheet is, gaan trainen. Daarna zal ik vooral uit de zon blijven en hopelijk ook een beetje toerist zijn, zolang het niet te veel energie kost.
Vrijdag speel ik eerst de kwartfinale in het enkelspel en daarna de halve finale in het dubbelspel met Aniek. Het worden twee pittige wedstrijden, want de tegenstanders zijn sterk. Dat wordt nog wat met deze tropische temperaturen!

27 juli:
Het werden zeker twee pittige wedstrijden! De temperaturen liepen zeer hoog op vandaag en het was flink drinken en zweten geblazen. Ik speelde in de single tegen Mayara niet zo lekker als ik hoopte en keek tegen een 2-6 4-5 achterstand, matchpoint tegen, aan. Dat punt ging op het nippertje naar mij en ik wist de tweede set te pakken met 7-5. In de derde set kreeg ik op 5-3 mijn eerste matchpoint, maar mijn lob ging helaas uit. Op 5-4 won ik de wedstrijd op mijn derde matchpoint.

Na een kleine twee uur afkoelen, wat maar moeilijk ging in de hitte, gingen Aniek en ik de baan op om tegen het koppel Krüger/Spaanstra te spelen. Het was een close wedstrijd en we waren erg blij dat we hem op ons eerste matchpoint pakten met 6-4 6-4.
Morgenochtend speel ik in de halve finales van het enkelspel tegen Sabine Ellerbrock. In de middag volgt de dubbelspel finale tegen Mathewson/Mayara.