Demo’s & Clinics

Demonstraties en clinics

Wilt u een extra dimensie toevoegen aan een tennistoernooi of de open dag van uw vereniging? Denkt u dan eens aan een demonstratie rolstoeltennis of een clinic, waaraan de leden van de club deel kunnen nemen.

Demonstratie

Tijdens een rolstoeltennis demonstatie neem ik het op tegen een van de leden van uw club. In een half uur tijd zal het publiek kennis maken met deze bijzondere tak van de tennissport. Zo wordt uitgelegd door wie de sport beoefend wordt en wat de historie van het rolstoeltennis is. Tijdens de demonstratie wordt duidelijk waarin het rolstoeltennis verschilt van het ‘gewone’ tennis en waar de overeenkomsten liggen. Uiteindelijk neemt mijn tegenstander ook plaats in een rolstoel en zien we of hij/zij al rollend aan mij gewaagd is.
Een demonstratie leent zich er prima voor om gevolgd te worden door een clinic.

Clinic

Een clinic duurt zestig minuten, maar kan desgewenst ook langer duren. De deelnemers aan de clinic nemen plaats in een rolstoel. Na een les over hoe je je moet bewegen over de baan, is het tijd

om een balletje te slaan. De deelnemers staan tegenover elkaar of krijgen de ballen aangespeeld vanuit een bak. Ondertussen voorzie ik iedereen van tips hoe ze het beste vanuit de rolstoel kunnen tennissen. Welke spelers blijken aanleg voor het rollen te hebben? En van welke topspeler van de club valt het spel opeens in elkaar? Wie kan de dubbeltaak (rollen en slaan) het beste aan?

Bent u geïnteresseerd in een demonstratie en/of clinic bij u op de vereniging? Neem voor meer informatie en het maken van boekingen contact op via mail@marjoleinbuis.nl.

Testimonials

Rolstoeltennis demonstratie 1 juli 2017 Marjolein Buis
Locatie: Tennisbanen Tennisvereniging Herveld-Andelst
Reden: 30 jarig bestaan Open toernooi “Kleintje Wimbledon”

“Aangezien wij als toernooi dit jaar 30 jaar bestonden wilden we graag iets bijzonders en leuks organiseren als publiekstrekker in het finaleweekend.
Daarbij kwamen we al snel op de keuze voor rolstoeltennis. Dat is een sport waarin “wij” nederlanders de laatste jaren behoorlijk uitblinken. Als je het over rolstoeltennis hebt dan had je het over Esther Vergeer. Tegenwoordig is er een “nieuwe” lichting van topspelers en -speelsters die zich kunnen meten aan de wereldtop.
Aangezien onze voorzitter uit Beuningen komt kwamen wij al snel uit bij Marjolein Buis. Na een aantal e-mails heen en weer gestuurd te hebben kwamen we tot een demonstratie rolstoeltennis.
Marjolein heeft samen met een aantal leden van ons op de tennisbaan ingeslagen en tijdens het tennissen gaf ze tekst en uitleg over het reilen en zeilen van rolstoeltennis. Haar mediamanager en tevens broer was meegekomen om haar bij te staan in de informatievoorziening en de vragen door te geven die het publiek had.
De dag was niet enorm zonnig maar voor zover wij het hebben gehoord en meegekregen heeft iedereen het enorm naar zijn/haar zin gehad.
Zoals gezegd het contact vooraf en tijdens de demonstratie was enorm prettig. Ondanks dat Marjolein tussendoor ook nog haar toernooien speelde reageerde ze snel op de e-mails. Wij hebben een behoorlijk goede indruk gekregen van wat er allemaal speelt om en rond het regelen van toptennis voor een rolstoelspeelster.
Een week na de demonstratie moest Marjolein zelfs nog spelen in Londen, het “grote” Wimbledon. Ondanks dat hield ze zichzelf niet op de achtergrond en nam alle tijd voor iedereen.
Wij hebben het als erg prettig en fijn ervaren.

groetjes de Organisatie van Opentoernooi “Kleintje Wimbledon”
Via deze weg willen we Marjolein dan ook zeker bedanken voor haar inbreng en enthousiasme.”

Hans Buis, namens bestuur Tennisclub Bemmel:
“Op 10 maart 2013 heeft Marjolein Buis op het tennispark van TC Bemmel onder grote belangstelling een rolstoeltennis demonstratie gegeven. Nadat zij het nodige over haarzelf verteld had gaf zij een hele duidelijke uitleg over het rolstoeltennis. Vervolgens heeft een jeugdlid (speelsterkte 6) een aantal games tegen haar gespeeld. Daarna mocht een selectiespeler (speelsterkte 2) in een rolstoel tegen Marjolein spelen. Dat leverde grote hilariteit op en bleek hoe knap het is wat Marjolein kan met een tennisracket vanuit een rolstoel. Tot slot is er gedubbeld, waarbij 3 spelers in een rolstoel zaten. Alle belangstellenden hebben intens genoten van de demonstratie van Marjolein. Marjolein bedankt!!”

 Koen van Dijck, Voorzitter JeugdCommissie TV de Oorsprong:
“Marjolein Buis heeft de jeugd van TV de Oorsprong een onvergetelijke middag bezorgd met een door haar verzorgde clinic rolstoeltennis. Marjolein nam voor iedereen ruim de tijd om handtekeningen uit te delen en om mee op de foto te gaan. Het mooiste vonden de kinderen toch wel om vanuit een rolstoel te ervaren hoe lastig het is. Een absolute aanrader voor alle tennisverenigingen die hun jeugd zoveel mogelijk in aanraking willen laten komen met alle aspecten van de tennissport!”